Vier winkeltips in Akihabara voor gamers

by Maaike, 20 November 2017

De wijk Akihabara in Tokyo is misschien wel dé plaats waar je verwachtingen over Japan uitkomen. Het is een verzameling van electronica winkels, anime winkels, anime cafés inclusief meisjes die buiten in schattige outfits lopen, schreeuwerige verlichting, uithangborden, arcade- en gokhallen en dit alles overgoten met een soms oorverdovende herrie. Ik vraag me af of de wijk niet een cliché van zichzelf is geworden, maar vermakelijk is het wel. Ondanks dat alles vooral op toeristen gericht lijkt was het toch een van mijn favoriete plekken in Tokyo. We zijn er uiteindelijk 3 keer geweest en dat kwam met name door onze interesse in (retro) games.

Akihabara

Akihabara

Oliver en ik zijn allebei de 30 gepasseerd, dus nu komt die tijd dat wij gaan zeggen ‘vroeger was alles beter’. Ben je ook dol op videogames van vroeger? Dan volgt hier een lijstje van onze favoriete winkels in Akihabara.

Retro Game Camp - レトロげーむキャンプ (秋葉原店)

Locatie op Google Maps

Retro Game Camp

De naam maakt al duidelijk wat je kan vinden in deze winkel. Het is geen grote winkel, maar je vindt er veel oude Gameboy en (S)NES spellen voor redelijke prijzen. Alle spellen zijn wel in het Japans. Twee deuren naar rechts zit een tweede filiaal van deze winkel. Het zit in een kelder (ga op de 8-bit muziek af, dan is het niet te missen) en daar vind je ook andere soorten games, bijvoorbeeld voor de Nintendo DS en SEGA.

Gameboy spellen

Super Mario

Super Potato スーパーポテト (秋葉原店)

Locatie op Google Maps

Dit was onze favoriet! De winkel zit verspreid over 4 verdiepingen (3F tot en met 6F), waarbij de hoogste verdieping een arcade-hal is. Deze winkel heeft ongelooflijk veel soorten retro-games en je kan vaak ook nog de bijpassende console kopen! Dus wat je voorkeur vroeger ook had, grote kans dat je hier je geliefde computer weer kunt vinden. Je kan ook Nintento (3)DS spellen vinden hier, dus niet alles is mega oud. Wederom zijn alle spellen in het Japans. In de arcade-hal mag gerookt worden, een vieze gewoonte die Japan nog niet de deur uit heeft gedaan, dus daar zijn wij snel weer weggelopen.

Gameboy spellen

Friends Game Shop (フレンズ)

Locatie op Google Maps

Deze winkel zit een beetje verstopt en wederom op een derde en vierde verdieping van een pand. De winkel leek een beetje onontdekt door de toerist en was ook wat goedkoper dan Super Potato. Verder vind je er de eerder genoemde zaken: oude games! Door het gebrek aan leuke inrichting is deze winkel wat minder tof, maar wel beter om een goede deal te sluiten.

BIG MAGIC 東京秋葉原店

Locatie op Google Maps

Akihabara

Even heel wat anders. Ik ben ook een fan van Magic the Gathering en was op zoek naar wat Japanse Magic kaarten. Er zijn behoorlijk wat winkels die Magic verkopen in Akihabara, meestal ook de Engelse kaarten. Deze shop, BIG MAGIC, zit op de zevende verdieping in een giga pand boordevol andere winkels die ook Magic en andere spellen verkopen. Toch vond ik BIG MAGIC de beste aanbieder. Ze waren het goedkoopst, hadden enorm veel singles te koop en ook een speelruimte. Dus, als je in Japan bent en behoefte hebt aan een spontane boosterdraft met je maten dan kun je in deze winkel terecht. En is het sowieso een aanrader om dit grote pand te bezoeken voor de enorme keur aan winkels.

En verder…

Ben je hierna even klaar met winkelen? Dan kan je terecht in een van de vele thema cafés in de wijk. Naast het station zit een Gundam café, mocht dat je ding zijn. Kan je niet kiezen, dan zijn er genoeg meisjes (proppers) op straat die je folders en korting aanbieden voor een van de andere cafés. Akihabara is in volle glorie te bewonderen in de avonduren; dan is het druk en zijn er ook veel locals te vinden. Doordeweeks overdag is het een stuk rustiger, mocht je liever de massa willen vermijden. Veel plezier!

Akihabara